Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скрипалька Львівської філармонії отримала звання Заслуженої артистки

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький вручив нагороду «Заслужений артист України» Соломії Івахів – солістці-скрипальці комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика».
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Нагороду Соломії Івахів присвоїли згідно з Указом Президента України за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність.

Під час нагородження Максим Козицький подякував солістці-скрипальці за її участь у розвитку української музики за кордоном.

''Дякую дуже за вашу невтомну та плідну працю, адже саме музика є душею народу, а поширення української музики за кордоном спонукатиме іноземних виконавців пізнавати українську культуру та надихатися нею у своїй творчості'', - сказав Максим Козицький.

Соломія Івахів нагадала про важливість поширення української музики та культури у світі.

''Моє покликання не тільки, в тому щоб американці чули українську музику, але й щоб виконували її. Мені приємно чути виконання українських творів за кордоном і я впевнена, що ця тенденція буде лише зростати'', - сказала музикантка.

Довідково:

Соломія Івахів – скрипалька родом зі Львова, професорка скрипки й альта в університеті Коннектикуту і консерваторії Лонджі Бард коледжу, артистична директорка Музичної серії МАТІ Українського інституту Америки. Скрипалька відома як солістка і виконавиця камерної музики. Її концерти транслюють Американське національне суспільне радіо та радіо «Голос Америки», Українське національне радіо та телебачення, Kитайське та Японське телебачення. Соломія активно популяризує сучасну музику. У своєму репертуарі вона має твори, написані спеціально для неї, зокрема, скрипковий концерт американського композитора Ілая Маршалла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ