Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Слідчий СБУ за $80 тисяч хабара отримав 9 років тюрми

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення

Фото: Depositphotos

Суд оголосив вирок колишньому слідчому одного з відділів Одеського Управління СБУ, обравши йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Про це в телеграмі повідомляє НАБУ.

Сьогодні, 20 березня, колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області визнано винуватим у вимаганні та одержанні від громадянина неправомірної вигоди у розмірі 80 тис. доларів США за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у Службі безпеки України та правоохоронних органах строком на три роки, з конфіскацією всього належного особі на праві власності майна.

Крім того, суд позбавив особу спеціального звання старший лейтенант юстиції.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ