Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Службові собаки допомогли поліції розмінувати 360 гектарів Херсонщини

Кінологічній службі поліції – 30 років

Фото: Depositphotos

Поліцейські службові собаки були залучені до розмінування 360 гектарів деокупованої Херсонщини 

Про це у телеграмі повідомляє Нацполіція.

Кінологічній службі поліції – 30 років. Розшукують живих і загиблих людей, розміновують будинки та території, виявляють зброю, вибухівку та наркотики, виконують штурмові дії: з початку повномасштабної війни у поліцейських собак додалося чимало роботи.

Службові собаки відрізняються за напрямками роботи – це собаки з пошуку вибухівки та зброї, наркотичних речовин, людського сліду, штурмові.

«Ми додаємо до м’ячика той запах, який нам потрібно, щоб собака зміг знайти. Це може бути вибухівка, наркотичні засоби. Для собаки це звичайна гра, і він просто шукає улюблену іграшку», - розповідає очільниця кінологічного підрозділу Світлана Коломієць.

На сьогодні в Національній поліції служить 904 службові собаки.

Лише за минулий рік кінологи з чотирилапими напарниками здійснили понад 15 тисяч виїздів на місця подій, розмінували 360 гектарів території в Херсонській області, звідшукали 56 дітей, виявили 136 кг наркотичних засобів, 1162 одиниці зброї, 55,8 тис. набоїв, 2 048 вибухових пристроїв та більше 90 кг вибухівки. Крім того, виявлено 36 місць знаходження тіл людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ