Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Сніг та ожеледиця на дорогах Львівщини

Служба автомобільних доріг Львівської області розповіла про роботу у зимовий період та звернулась з проханнями до автомобілістів. Передає кореспондент Гал-інфо.
Ілюстративне фото

За минулу добу у Львівській області дороги покрились снігом та ожеледицею, крім цього, до кінця тижня за прогнозами синоптиків мешканцям області варто очікувати посилення морозів. Звісно, такі погодні умови створюють нові завдання для робітників, що опікуються дорогами державного значення. Про те, як стежать за станом дорожнього покриття  Гал-інфо розповів речник Служби автомобільних доріг Львівщини Іван Бондар.

У ніч з 13 на 14 січня на дорогах державного значення у Львівській області працювали 116 робітників за допомогою 103 одиниць дорожньої техніки. Для прибирання снігу та ліквідації ожеледиці на 1800 км доріг за цю ніч використали близько 508 тонн суміші піску та солі. Для очистки дорожнього покриття, зокрема, використовували: піскорозкидачі, снігоочисники, автогрейдери, бульдозери, навантажувальну та соле розподільчу техніку. Загалом, за словами Івана Бондара, напоготові до виїзду перебуває 247 одиниць такої техніки, але впродовж доби застосовується близько 100 одиниць. Тож дефіциту ні техніки, ні суміші, ні робітників немає. 

За станом доріг стежать цілодобово і робітники з технікою на базах, за якими закріплені певні ділянки доріг, і патрульна поліція та інспектори підрядних організацій Служби автомобільних доріг. Особливу увагу приділяють гірським перевалам, з яких патрульна машина зовсім не з'їжджає. Обмін актуальною інформацією оперативно здійснюється за допомогою Telegram-каналу, у якому даними діляться усі структури Служби автомобільних доріг, поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій та Львівська філія державного підприємства дорожнього зв'язку "Укрдорз'язок". 

Забезпечення оперативних даних про стан доріг не обходиться і без зауважень громадян. Адже існує гаряча лінія "Укрдорзв'язку", яка працює цілодобово та може не тільки записати інформацію про незадовільний стан дороги, але й допомогти консультацією автомобілістам, у яких стались неполадки з машиною. Наприклад, за минулу добу скарги на гарячу лінію від громадян не надходили. Хоча трапились три ДТП, все ж жодне з них не є спричинене станом доріг.

"Автомобілістам потрібно пам'ятати про правила дорожнього руху та перш за все самостійно оцінювати стан дорожнього покриття, не забуваючи обирати безпечну швидкість" - пояснює пан Бондар. Крім цього, він закликає громадян дзвонити на гарячу лінію "Укрдорз'язку" та ділитись своїми зауваженнями чи проблемами.

Це можна зробити за номерами телефону:

032 263 0369

032 234 0413

067 370 8067

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ