Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сьогодні Британія запровадила нові санкції проти РФ

Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, пише Суспільне. 

Йдеться про заборону на експорт товарів, які можуть бути використані російським ВПК, санкції проти топменеджерів "Росатому", чотирьох банків РФ.

“Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі сьогодні, 24 лютого, оголосив про новий пакет міжнародно скоординованих санкцій і торговельних заходів, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які Росія використовувала на полі бою на сьогодні”, — йдеться у повідомленні.

Серед сотень товарів — авіаційні деталі, радіообладнання та електронні компоненти, які можуть бути використані російським ВПК, у тому числі у виробництві БПЛА.

Військова розвідка показала, що дефіцит комплектуючих у Росії внаслідок санкцій уже впливає на її здатність виробляти обладнання для експорту, таке як бронетехніка, ударні гелікоптери та системи ППО, зазначили у британському уряді.

В уряді також відзначили, що нові обмежувальні заходи завдадуть РФ ще більшої шкоди, “підриваючи військову машину Путіна, якій уже доводиться мобілізувати танки радянської епохи та збирати морозильні камери для чіпів низького сорту”.

Також під санкції потрапили топменеджери російської державної атомної енергетичної компанії “Росатом” та керівники двох найбільших російських оборонних компаній, чотирьох банків та інші представники російської еліти.

“Росатом”має глибокі зв’язки з російським військово-промисловим комплексом – у тому числі через Олександра Новака, який одночасно є членом наглядової ради та віцепрем'єр-міністром в адміністрації президента РФ Володимира Путіна. Як повідомили в британському уряді, державна фірма постачала виробникам зброї технології та матеріали, необхідні для поповнення на лінії фронту Росії. В тому числі — оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.

Зокрема, під санкції потрапили:

  • 34 керівники пов’язані з двома найбільшими оборонними компаніями Росії “Ростех” — багатомільярдним російським державним оборонним конгломератом — і корпорацією “Алмаз-Антей” — державною російською компанією, що спеціалізується на виробництві ракет “земля-повітря” та вогнепальної зброї для літаків.
  • 6 російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки для збройних сил Росії, в тому числі авіації та флоту.
  • 5 іранських керівників вищої ланки в Qods Aviation Industry — компанії, що виробляє безпілотники, які використовуються в Україні, що демонструє зобов’язання Британії продовжувати тиск на треті країни, які постачають російську армію.

Велика Британія також оголосила, що розширить чинні санкції щодо окупованого Криму та захоплених РФ територій у Донецькій і Луганській областях. Санкції також націлять на окуповані Росією райони Херсонської та Запорізької областей, обмежуючи їхній доступ до торгівлі та фінансів Великої Британії.

Під санкції також потрапили представники російської еліти:

  • Маттіас Варніг — близький друг Путіна, генеральний директор “Північного потоку-2”, а раніше член правління російських енергетичних компаній “Транснефть” і “Роснефть”.
  • Любов Кабаєва — мати колишньої російської гімнастки і депутатки Держдуми Аліни Кабаєвої, яка нібито має близькі особисті стосунки з Путіним. Повідомляється, що сім'я Кабаєвої володіє нерухомістю в Росії на мільйони фунтів
  • Олексій Дюмін — колишній головний охоронець Путіна, який зіграв ключову роль в окупації Криму. Дюмін брав активну участь у підтримці російських військових в Україні, включаючи запуск та підтримку школи підготовки безпілотників для російських військ
  • Олексій Козак, син колишнього віцепрем'єра та соратника Путіна Дмитра Козака
  • 20 керівників "Газпрому" та "Аерофлоту", включаючи голову "Газпрому" та колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова та двох чинних міністрів Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ