Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сьогодні Дрогобиччина зустріне тіло ще одного полеглого захисника

Сьогодні Дрогобицька громада зустріне ще одного Героя, який віддав своє життя за Україну – 37-річного Святослава Соломчака. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Святослав Соломчак

Святослав народився 29 липня 1986 року. Проживав у селі Мокряни, Дрогобицького району. Навчався в Малій академії мистецтв у Підбужі, потім у Львівській національній академії мистецтв.

З перших днів війни Святослав поривався стати на захист України, записувався до лав ЗСУ, однак спершу йому відмовили та поставили в чергу. Відтак перші місяці повномасштабного вторгнення Святослав присвятив волонтерській роботі.

Влітку 2022 року Святослав Соломчак таки поповнив лави ЗСУ. Вже наприкінці серпня 2022 року він поїхав на полігон, згодом був на навчанні в Англії, після чого відправився на передові позиції фронту. Захищав Україну в складі 1 окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна, ВЧ А-4626.

Близько року перебував на Харківському напрямку фронту. Останні кілька місяців виконував бойові завдання з захисту України на Донеччині.

На жаль, 6 жовтня 2023 року в Сіверську на Донеччині Святослав загинув, потрапивши під ворожий обстріл.

З рідних у воїна залишились донька, мати та дві сестри.

Прибуття траурного конвою з тілом загиблого очікується 9 жовтня о 14:00 на Перехресті Героїв.

Згодом, о 14:30 на площі Ринок відбудеться загальноміське прощання на площі Ринок. Чин похорону проведуть о 15:00 в Катедральному соборі Пресвятої Трійці.

Поховають Героя на Алеї Слави.

Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ