Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Сьогодні Львів зазнав найбільшого ураження за всі дні війни, - Садовий

Сьогодні вночі, російські фашисти завдали ракетного удару по житловому сектору Львова.
Фото: Гал-інфо

"За всі ці дні російської агресії, сьогодні Львів зазнав найбільшого ураження. Ракети влучили в житлові будинки. Близько 50 помешкань непридатні для проживання і ми забезпечуємо людей тимчасовим житлом. Але найбільша трагедія - це загиблі", - зазначив Андрій Садовий на брифінгу.

На цю хвилину відомо про 4 загиблих, тривають пошукові роботи. В медичні установи звернулось понад 30 осіб, 13 госпіталізовано.

Серйозних ушкоджень зазнали близько 35 будинків, понад 200 квартир, 4 школи, гуртожитки НУ "Львівська політехніка", уражений офісний центр, Будинок дитини, понад 50 автомобілів.

Міський голова зазначив, що місто виділило перші 100 мільйонів, щоб оперативно ліквідовувати наслідки російської атаки.

"Хочу висловити подяку всім, хто з розумінням віднісся до ситуації. ДСНС просто молодці. Вони працюють наражаючи себе на неймовірну небезпеку", - додав Андрій Садовий. 

Як повідомив начальник військової адміністрації Львівщини Максим Козицький, по місту Львову влучили 3 ракети "калібр", які запустили з Чорного моря, 7 ракет було збито силами протиповітряної оборони.

"Пряме влучання в житловий будинок у Львові, зруйнована одна з електричних підстанцій, крім того, є руйнування в Глинянській та Золочівській територіальних громадах, де пошкоджені будинки", - повідомив Максим Козицький.

Також міський голова зазначив, що будинок, який зазнав прямого влучання є пам'яткою архітектури місцевого значення.

"Ті будинки будувались на роки, якби там стояв панельний будинок, збудований у 80-х роках, то була б трагедія, він би просто склався. Цей будинок витримав удар і ми маємо надію, що вдасться цей будинок (два зруйновані поверхи) повністю відбудувати", - додав міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ