Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні на Городоччині почнуть знімати фільм про Андрея Шептицького

Сьогодні, 15 січня, кіностудія імені Олександра Довженка у селі Вишня Городоцького району розпочинає зйомки фільму „Владика Андрей” про сім’ю знаних духовних діячів Шептицьких – про це «Гал-іnfo» повідомила прес-служба ЛОДА.
Як зазначають у прес-службі, зйомки триватимуть не менше двох тижнів у колишній літній резиденції митрополита Андрея Шептицького. Кошти для зйомок фільму виділено з державного та обласного бюджетів.
Нагадаємо, що Львівська обласна рада виділила 300 тисяч гривень на фінансування повнометражного фільму „Владика Андрей”. Бюджет фільму становить 10 млн грн, 8 млн з яких – державне фінансування і 2 млн – кошти, які має залучити продюсер стрічки. «Владика Андрей» — це історичний та складнопостановочний фільм. Глядачі побачать Владику у різному віці: малим хлопчиком, молодим парубком, дорослим чоловіком та у період останніх років його життя. Режисер стрічки, заслужений діяч мистецтв України Олесь Янчук, відомий львів’янам своїми попередніми фільмами: «Голод-33», «Атестат, «Осіннє вбивство у Мюнхені», «Нескорений» та «Залізна сотня».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ