Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сьогодні на Львівщині розпочався Чемпіонат України з вітрильного спорту

Сьогодні, 1 червня, в селі Залужжя Яворівського району розпочався Чемпіонат України з вітрильного спорту.

У змаганні беруть участь близько 70 учасників з різних областей, повідомляють в ЛОДА. 

Сьогодні, 1 червня, в селі Залужжя Яворівського району розпочався Чемпіонат України з вітрильного спорту в класах «ILCA» та «ULTRA». Спортивний захід триватиме впродовж 10 днів. Чоловіки та жінки змагатимуться в 11 вікових категоріях, презентують свої вміння у 4 видах програм «ILCA» та «ULTRA», а самі змагання складатимуться з 12 перегонів флоту.

Зауважимо, Чемпіонат проводять у Львівській області вперше. Однак, за словами очільника Львівщини, відтепер розглядають можливість створити в регіоні вітрильну школу. 

«Ми раді вітати вас на Львівщині і приймати тут чемпіонат такого рівня. Раніше змагання проводили у приморських областях – на Херсонщині, Одещині, Миколаївщині. На жаль, ворог відібрав таку можливість, але владі, бізнесу та небайдужим ентузіастам вітрильного спорту спільними силами вдалось організувати Чемпіонат у нашій області. Захід об'єднав найкращих спортсменів з усіх куточків нашої країни. Усі вони тут зібралися з єдиною метою – встановити нові рекорди, покращити свої навички та показати найкращі результати. Це нагода для кожного продемонструвати свою силу, сміливість та досвід у нових умовах», – підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Підготовкою та проведенням Чемпіонату займаються Міністерство молоді та спорту України, управління молоді та спорту Львівської ОВА, Яворівська районна військова адміністрація, відокремлений підрозділ «Вітрильна федерація України» у Львівській області «Галицька вітрильна федерація». Організаційні витрати взяли на себе партнери заходу та представники бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ