Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сокальська вишивка може увійти до переліку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО

Сокальська вишивка може увійти до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Фото: пресслужба ОВА

Про це інформує Департамент з питань культури, національностей та релігій ОВА.

Місцеві мисткині, представники Червоноградської РВА і Міністерства культури та інформаційної політики провели чергову нараду. 

Мета зустрічі – аби Сокальську вишивку внесли до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини та номінували на статус світової спадщини ЮНЕСКО.

Сокальська вишивка (Фото: пресслужба ОВА)

Під час онлайн-наради з експертною радою при Мінкульті представники експертної наради надали свої рекомендації для доопрацювання поданих матеріалів з визначеним терміном до жовтня 2023 року.

"Тепер місцеві мисткині працюватимуть аби довести, що саме сокальська вишивка є спадщиною, яка передається від покоління до покоління, постійно відтворюється спільнотами та групами під впливом їхнього досвіду та оточення, є сьогодні актуальною у громаді, тобто, живою спадщиною Сокальщини", – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, торік у липні Міністерство культури та інформаційної політики України внесло до переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО три культурні надбання Львівщини – яворівський пиріг, яворівську забавку та різдвяну звізду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ