Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сорок три миттєвості липня в Органному залі: репертуар на місяць

Вишукані камерні концерти, драйвові хорові програми, орган при свічках і не тільки – у Львівському органному залі у липні заплановано 43 події. Про це повідомляє ЛМР.

Фото: ЛМР

Запрошені виконавці

Першою із запрошених виконавців у липні в Органному залі виступить арфістка Оксана Кулик. У дуеті з органісткою Світланою Позднишевою вони зіграють дуже атмосферну програму «Орган і арфа при свічках» 2 і 3 липня о 21:00.

4 липня о 19:00 звучатимуть «Багателі Сильвестрова» у виконанні блискучого піаніста Олега Безбородька.

5 і 6 липня два сольні органні концерти гратиме Світлана Бардаус із Чернівців.

23 і 26 липня запрошеним солістом Органного стане відомий львівський віолончеліст Денис Литвиненко. В дуеті з органісткою Світланою Позднишевою він зіграє твори Йоганна Себастьяна Баха та Отторіно Респігі.

27 липня – ще один подарунок для любителів камерної музики: альтист Андрій Савич виконає 12 фантазій Телемана для альта соло.

Хорові концерти

7 липня неймовірна за енергетикою програма хору «Гомін» «Джаз і спіричуел» під диригуванням Вікторії Антошевської звучатиме востаннє цього літа. А 9 липня хор повторить свою романтичну програму при свічках «Звуки ангелів», що складається з музики Арво Пярта. Тих, хто ще не встиг почути наживо авторську програму хору з українського ретро «Цей хор, цей хор мені щоночі сниться», запрошують не пропустити концерту 14 липня.

24 липня Органний підготував особливий сімейний концерт «Все, що ми любимо. All we love». Цей вечір стане святом музики для всієї родини, де батьки і діти зможуть насолодитися творами, які об'єднують покоління. За органом та фортепіано – Світлана Позднишева й Ольга Стрілецька.

Нові програми

Нову особливу програму виключно з української органної музики підготувала солістка Органного залу Світлана Позднишева. Почути її можна 27 липня о 17:00.

5 липня у Галереї органного залу відкриється нова виставка художниці Ольги Петровської «Емоційні відблиски: графічні портрети часу» – це декілька серій офортів, присвячених часу та емоціям.

Щоб ближче познайомитися з Органним залом, варто відвідати екскурсію, яка відбудеться 20 липня о 14.00.

Ну і звичайно, як завжди в Органному – багато органних концертів солістів: Олени Мацелюх, Світлани Позднишевої, Ольги Стрілецької, Марка Новаковича, Віталія Доворового. У тому числі – органні концерти при свічках та цикл Антоній Вівальді «Пори року» у виконанні дуету скрипки та органа.

Докладніше про всі події можна дізнатися на сайті Органного залу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ