Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Спецпредставник Папи Римського Франциска їде до Москви

Спецпредставник кардинал Маттео Дзуппі, якому понтифік доручив виконати миротворчу місію, щоб спробувати допомогти припинити війну в Україні, відвідає Москву 28-29 червня.

Про це повідомляє служба новин Ватикану.

"Головною метою ініціативи є заохочення жестів людяності, які можуть сприяти вирішенню нинішньої трагічної ситуації та пошукам шляхів для досягнення справедливого миру", – йдеться у повідомленні.

5 і 6 червня Дзуппі перебував у Києві, де зустрівся зокрема з президентом України Володимиром Зеленським і членами ВРЦіРО, а також відвідав Бучу.

Маттео Дзуппі походить зі Спільноти Святого Егідія — римської групи за мир і справедливість, яка в 1992 році уклала угоду, що поклала край громадянській війні в Мозамбіку. Та війна забрала життя близько мільйона людей і близько чотирьох мільйонів стали вимушеними переселенцями.

У 2019 році Папа возвів Дзуппі в сан кардинала, а минулого року він був обраний головою Італійської єпископської конференції.

Як повідомляло видання Vatican News, понтифік доручив кардиналу Маттео Дзуппі "миротворчу місію", пов'язану з війною в Україні. Подробиці місії не розкривалися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ