Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Спіймали хакера, який вкрав десятки мільйонів доларів з банків США і Канади

У Херсонській області кіберфахівці СБУ спільно з американськими правоохоронними органами заблокували на Херсонщині протиправну діяльність хакера, якому вдалося вкрасти десятки мільйонів доларів із рахунків фінансових установ Північної Америки.

Про це інформує Служба безпеки України на своєму офіційному сайті.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник використовував шкідливе програмне забезпечення, придбане у інших учасників хакерської спільноти. Окремі модулі він створював та оптимізував особисто.

Вже задокументовано, що зловмиснику вдалось викрасти реквізити доступу до банківських рахунків понад тисячі громадян США та Канади, а також вкрасти понад $300 тисяч. Згодом персональна та конфіденційна інформація використовувалися через анонімні торгівельні майданчики у «DarkNet».

Точна сума збитків, які завдав зловмисник, встановлюється. За попередніми оцінками фахівців, загальна сума вкрадених коштів може сягати десятків мільйонів доларів.

Під час проведення слідчих дій отримано беззаперечні докази протиправної діяльності хакера. У підозрюваного вилучено комп’ютерне обладнання зі зразками шкідливого програмного забезпечення.

Триває досудове розслідування у межах провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Операцію здійснювали управління СБУ в Херсонській області разом з Департаментом кібербезпеки СБУ та американськими органами влади, за процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ