Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окупанти запустили дезінформацію про «зараження води» на Херсонщині

Так званий «губернатор Херсонської області» володимир сальдо у коментарі російським пропагандистам озвучив брехню, ніби українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, аби за її допомогою заразити водойми Херсонської області.
Фото: Центр протидії дезінформації

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, подібними заявами кремлівські ставленики на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій.

Заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті викликати паніку серед населення. Представляючи росію в образі «рятівниці», ru-пропаганда прагне посилити вплив кремлівської влади на окупованих територіях.

росіяни вже не вперше запускають дезінформацію про забруднення води на Херсонщині, яке буцімто спричинило спалах невідомої інфекції. Подібні заяви спростовували, зокрема, представники місцевої влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ