Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Спорт для всіх" відновлює тренування зі скандинавської ходьби у Стрийському парку

Щосереди о 16.00 у Стрийському парку у Львові відбуватимуться безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр "Спорт для всіх". Перше тренування відбудеться вже сьогодні. Охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Серію таких тренувань центр вже проводив торік навесні та влітку. Заняття просто неба збирали щонайменше 20 людей кожного разу. Серед тих, хто бажає тренуватись, є ті, хто вже давно знайомий з цим видом спорту, як і ті, хто лише нещодавно про нього дізнався.  

«Спорт допомагає боротись з тривожністю, стресом. Скандинавська ходьба підходить практично для всіх, заняття відбуваються просто неба, є можливість покращити самопочуття та здоров’я, розширити коло  спілкування. Сьогодні надважливо, аби ми залишились стійкими, витривалими, аби внутрішньо переміщені особи мали змогу соціалізуватись, тому відновлення цих занять дуже на часі», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.   

Заняття безкоштовні, їх проводитиме професійна тренерка Оксана Заліско — віцепрезидентка Української Федерації Скандинавської ходьби з міжнародних зв'язків. Позаторік спортсменка перемогла на Кубку світу з лижних перегонів серед ветеранів спорту. Оксана Заліско також часто бере участь у міжнародних змаганнях зі скандинавської ходьби та повертається з високими нагородами. 

Для того, аби займатись скандинавською ходьбою, потрібні лише спеціальні палиці. «Спорт для всіх» на перших тренуваннях надаватиме їх тим, хто ще не має, але хоче спробувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ