Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спорткомплекс на Сихові одержав 27 мільйонів державної субвенції

Проект будівництва багатофункціонального спорткомплексу на Сихові одержав співфінансування з державного бюджету. Субвенція сумою 27 мільйонів гривень допоможе скоротити витрати на будівництво з місцевого бюджету.

Попередня оціночна вартість проекту становить 200 мільйонів гривень. Споруда матиме чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, басейн та гірку на даху для занять лижним спортом.

 Для такого досягнення було внесено певні зміни в проект будівництва. Тепер будівля на Сихові стане палацом спорту, в якому буде зал на більш ніж 2500 місць, передбачений для прийому змагань європейського рівня. Окрім Львова, по 27 мільйонів держава виділила на будівництва схожих споруд у Хмельницькому, Тернополі, Черкасах та Вінниці, а Рівному дісталося 15 мільйонів. Всього ж наприкінці травня у Києва на Комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету свої проекти представляли 11 міст, серед яких і ще один представник Львівщини – Червоноград.

«Будівництво спортивних об’єктів  – одне із найважливіших суспільних завдань, - каже Володимир Драбіковський, генеральний секретар ФБУ. Ми раді долучитися до цього. Будемо відвертими, за останні 30 років у країні не побудований жоден палац спорту державним коштом. Сьогоднішній результат я вважаю перемогою українського спорту. Сам проект був ініційований президентом ФБУ Михайлом Бродського, цю ініціативу підтримали прем’єр-міністр та віце-прем’єр-міністр України. На сьогодні це уже не просто перспектива шістьох сучасних спортивних арен, а реальність, з чітко узгодженими бюджетами та джерелами фінансування. Окрім баскетболу багатофункціональні спортивні арени зможуть приймати й інші види спорту, сучасні концерти та виставки».

Цією новиною також поділився у мережі Facebook начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін, який зазначив, що це вже не перше вагоме досягнення за 2018 рік. Раніше Львів був визнаним найспортивнішим містом та молодіжною столицею України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ