Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спортсмени з інвалідністю Львівщини поспілкуються зі заступником голови облдержадміністрації

У вівторок, 8 січня 2019 року о 16 год у приміщенні монастирського кафе «Кармель», що Львові на вулиці Винниченка, 20-А, відбудеться зустріч заступника голови Львівської облдержадміністрації Романа Филипіва та начальника управління фізичної культури та спорту ЛОДА Романа Хім’яка з провідними спортсменами з інвалідністю Львівщини.

Зустріч відбудеться за участю членів паралімпійської збірної команди України та Збірної команди України: Наталії Морквич, Андрія Демчука, Антона Дацко, Віктора Дідуха, Орисі Ільчиної, Романа Павлика, Владислава Колпакова, Івана Фідика, Софо Беруашвілі та Мар’яна Квасниці.

Також серед присутніх: голова Львівської обласної організації «Реабілітація осіб з інвалідністю» Ярослав Грибальський, т.в.о. начальника Львівського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимир Любіжанін, директор ДЮСШІ «Галичина» Сергій Колосов та тренери спортсменів.

Довідково:

На Львівщині активно ведеться робота з фізкультурно-спортивної реабілітації та розвитку спорту вищих досягнень серед осіб інвалідністю. Відтак, розвиваються 19 видів спорту, адаптованих для осіб з інвалідністю: бадмінтон, баскетбол у візках, більярдний спорт, боулінг, боча, гірськолижний спорт, голбол, керлінг, легка атлетика, лижні перегони, пауерліфтінг, плавання, стрільба з лука, теніс настільний, фехтування на візках, футбол, футзал, шахи, шашки.

Навчально-тренувальний процес для понад 620 спортсменів з інвалідністю здійснюється 26 тренерами на базі ЛРЦ «Інваспорт», ДЮСШ інвалідів «Галичина», у 8-ми фізкультурно-оздоровчих клубах та 3-х осередках спортивних федерацій з різних нозологій (вади зору, слуху та ураження опорно-рухового апарату).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ