Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спортивні заклади Львівщини відновлюють роботу: запрошують тренуватись переселенців

Закладам фізичної культури і спорту Львівщини рекомендовано відновити навчально-тренувальний процес.
фото ілюстраційне

Про це йдеться у  роз’ясненні Львівської обласної військової адміністрації. Це стосується спортивних клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки. Відновити роботу можуть і центри студентського спорту закладів вищої освіти, фізкультурно-оздоровчі заклади, центри фізичного здоров'я населення та фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю. Навчання може відбуватись за дистанційною, очною або змішаною формами роботи. 

«Цими днями паралімпійці України продемонстрували історичний результат у Пекіні. Для них важливо було виступити вдало, аби показати силу й міць нашої держави там, де вони можуть. І такий запал бачимо у всіх наших спортсменів. Частина з них захищає Україну зі зброєю у руках від російських загарбників, а частина залишається вдома. Дуже важливо, щоб якомога швидше вони мали змогу повернутись до тренувань та змагань. І не тільки вони, а й всі, для кого спорт є важливою складовою життя»,  – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як. 

Тому долучитись до тренувального процесу запрошують і дітей та молодь, що тимчасово мешкають на Львівщині через війну. На Львівщині, зокрема, функціонують 66 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з них 6 вищої, 20 першої та 18 другої категорії та 22 без категорії. У спортивних школах Львівщини займаються понад 25 тисяч дітей. Перелік шкіл та контакти можна знайти на сайті управління молоді та спорту Львівської ОДА. Детальніше про найбільші обласні спортивні школи дізнавайтесь у проєкті «Спорт – твоя сила». 

Управління молоді та спорту Львівської ОДА також заохочує школи до створення та розміщення в соціальних мережах відеоматеріалів для самостійних занять фізичними вправами. 

Слід зауважити, що частина спортивних закладів області є місцем прихистку для вимушено переселених осіб. Для цих спортивних шкіл вже шукають альтернативні тренувальні бази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ