Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спортивний директор "Руху": єдиний спосіб — дограти чемпіонат зі звичним календарем

ФК "Рух" проти скороченої версії Першої Ліги у вигляді плей-оф між лідерами.

Спортивний директор «Руху» Володимир Лапіцький у коментарі інтернет-ресурсу Tribuna.com розповів про своє бачення відновлення чемпіонату та розширення Української Прем’єр-Ліги.

Про розіграш путівок за вихід в УПЛ серед команд Першої ліги, які подали заявку на отримання атестата:

Офіційно нам ніхто не говорив про це, хоча я чув. За місяць, поки ми на карантині, чув дуже багато варіантів, як можна завершити чемпіонат.

На мій погляд, єдиний спосіб зробити це – дограти чемпіонат так, як ми планували. Щоб були всі команди, які брали участь в чемпіонаті. Якщо хтось не може або не хоче, доведеться його закривати.

Якщо 6 клубів зіграє між собою – це 10 матчів, а в чемпіонаті залишилося 11 матчів. Тут не питання в тому, що клуби не хочуть грати, а в тому, де грати, на якому стадіоні, з глядачами або без, хто продезінфікує стадіони, за чий рахунок це буде зроблено, що робити, якщо хтось із гравців захворіє?

Є конкретні клуби, які говорять, що не готові дограти цей чемпіонат. Ми обговорювали це на останній відеоконференції ПФЛ. 6-го числа знову зберемося, керівники клубів будуть спілкуватися.

Про скасування розширення УПЛ до 14 команд через форс-мажорні обставини:

Ставлюся до цього негативно, адже перед сезоном було заявлено, що УПЛ розширюється до 14 клубів. З Першої ліги туди виходить три клуби, а вилітає одна команда. Власники клубів вкладають гроші, запрошують відомих гравців з великими фінансовими запитами. Більшість клубів провели збори в Туреччині.

Так що ми за те, щоб УПЛ розширювалася і в її активі було більше, ніж 12 клубів. Це як заправити машину до Києва, а за 10 кілометрів до столиці передумати і повернути на Ужгород.

Думаю, що навіть клуби, які в цьому році не мають можливостей вийти в УПЛ, будуть проти. Їм треба, щоб лідери Першої ліги пішли в УПЛ і їм було легше туди зайти. Думаю, Президент клубу повторить мої слова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ