Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу про загибель першого президента Грузії перекваліфіковано за статтею "вбивство"

Слідство перекваліфіковувало справу про загибель першого президента Грузії Звіада Гамсахурдіа зі статті "самогубство" на статтю "вбивство", - "ГрузіяOnline" з посиланням на головну прокуратуру Грузії.

За інформацією ЗМІ, прокуратура веде нове слідство вже кілька місяців, проведено ряд заходів і надіслано запити в декілька країн світу. Проведено допити, вивчено обставини смерті першого президента, повторно оглянуто місце смерті Гамсахурдіа.

Тим часом, як заявив журналістам син першого президента Костянтин Гамсахурдіа, він і члени його сім'ї зустрілися з представниками прокуратури. За його словами, представники прокуратури зазначили, що проведене з 1994 року слідство є абсолютно незадовільним.

Справу про смерть Гамсахурдіа було порушено в лютому 1994 року. У 2009-2011 роках у зазначеній справі в парламенті діяла тимчасова комісія.

Перший президент країни загинув у грудні 1993 року. Офіційне слідство заявило, що Гамсахурдіа наклав на себе руки, проте цій версії не вірять прихильники першого президента.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ