Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

США допоможуть збільшити виробництво трансформаторів в Україні

Для стабільного забезпечення споживачів цих регіонів електропостачанням здійснюються заходи з децентралізації генерації

Фото: Depositphotos

Глава Міненерго Герман Галущенко під час робочої поїздки до Сіетла провів зустріч з першою заступницею помічника Держсекретаря США з енергетичної дипломатії Лаурою Лохман.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Очільник Міненерго подякував американській стороні за допомогу, надану Держдепартаментом США за координації заступника держсекретаря Джеффрі Пайєтта для забезпечення належного функціонування українського енергетичного сектору в умовах війни.

Герман Галущенко поінформував про проведення відновлювальних робіт на об’єктах української енергетичної інфраструктури, що постраждала від масованих російських атак протягом минулого опалювального сезону, та наголосив на заходах, які здійснюються для підготовки енергосектору до наступної зими.

«Ми очікуємо продовження атак наступної зими, які, очевидно, будуть здійснюватися, як і минулого сезону, з усіх видів зброї.

Особливу увагу ми акцентуємо на регіонах, для яких наслідки ворожих атак можуть бути найвідчутнішими. Для стабільного забезпечення споживачів цих регіонів електропостачанням здійснюються заходи з децентралізації генерації та нарощування потужностей», - зазначив Міністр.

Герман Галущенко підкреслив важливе значення у цьому процесі розподіленої генерації та подякував американській стороні за надану газову турбіну, яка була встановлена для забезпечення потреб критичної інфраструктури. Міністр зазначив, що потреби у подальшому постачанні газових турбін залишаються актуальними.

Також сторони обговорили можливу підтримку США програми з нарощування внутрішньоукраїнського виробництва трансформаторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ