Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США готують додаткові $2,6 млрд військової допомоги Україні

США відправлять Україні близько $500 млн у вигляді боєприпасів й обладнання та витратять ще понад $2 млрд на закупівлю боєприпасів, радарів та іншої зброї в майбутньому для допомоги під час весняного наступу ЗСУ.
Фото: picture alliance

Про це пише Associated Press з посиланням на заяви офіційних осіб США. 

За словами офіційних осіб, боєприпаси, а також гранатомети та транспортні засоби будуть вилучені з військових складів, щоб вони могли швидко опинитись в зоні бойових дій.

Довгострокова допомога у розмірі $2,1 млрд, яка надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України, призначена для закупівлі ракет для NASAMS, а також радарів та іншої зброї.

Оголошення допомоги очікується вже у вівторок, 4 квітня.

Останній пакет американських заходів із поєднанням короткострокової та довгострокової допомоги включає широкий спектр боєприпасів із запасів Пентагону, 23 мільйони набоїв  до стрілецької зброї та 200 000 гранат, а також фінансування для більш високотехнологічної зброї, включаючи ракетні системи боротьби з безпілотними літальними апаратами, радари повітряного спостереження та термінали та послуги супутникового зв’язку.

Таким чином, загальна сума безпекової допомоги США Україні з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року досягла понад 35 мільярдів доларів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ