Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США передали Україні перші "швидкі" для евакуації поранених

Представники збройних сил США передали Україні перших 5 із запланованих 40 автомобілів швидкої допомоги в польових умовах "BURTEK B4731" для потреб українських воїнів. Як повідомляє прес-служба Міноборони, церемонія відбулася в суботу на плацу Центрального містечка МЦМБ.

Командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме Україні.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун подякувала американській стороні за надану допомогу та висловила сподівання, щоб ці автомобілі завжди використовувалися лише для навчальних цілей, а не для реальної евакуації поранених з поля бою.

Прес-служба зазначає, що після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу усі автомобілі будуть передані до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення АТО.

Карета швидкої допомоги у польових умовах "BURTEK B4731" розроблена на базі автомобіля "Хаммер". Вона може перевозити чотири пацієнти на ношах або шість сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги.

Як повідомлялося, наприкінці липня Національна гвардія України отримала п‘ять пікапів від Міністерства оборони США.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ