Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США розглядають можливість постачання для України засобів ППО HAWK

Сполучені Штати розглядають можливість відправлення старішого обладнання протиповітряної оборони HAWK зі складу в Україну, щоб допомогти їй захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет.
Фото - Reuters

Про це Reuters повідомили двоє американських чиновників. 

Ракети-перехоплювачі HAWK будуть модернізацією ракетних систем Stinger - меншої системи протиповітряної оборони меншої дальності - яку Сполучені Штати вже відправили, щоб придушити вторгнення Росії.

Адміністрація Байдена скористалася б Управлінням президентського скорочення (PDA) для передачі обладнання HAWK, яке базується на технології часів В’єтнаму, але кілька разів модернізувалося. PDA дозволяє Сполученим Штатам швидко передавати оборонні товари та послуги зі запасів без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Reuters не зміг визначити, скільки систем і ракет HAWK Сполучені Штати мають для передачі, адже Білий дім відмовився від коментарів.

Система HAWK є попередницею системи протиракетної оборони PATRIOT виробництва Raytheon Technologies (RTX.N), яка поки не розглядається для України, повідомили Reuters представники США.

Президент США Джо Байден пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському, що Вашингтон надасть Україні сучасні повітряні системи після нищівного ракетного обстрілу з боку Росії на початку цього місяця.

"Сполучені Штати, ймовірно, спочатку надішлють в Україну ракети-перехоплювачі для системи HAWK, оскільки було незрозуміло, чи достатньо американських пускових установок було в хорошому стані", - сказав Reuters один американський чиновник. 

Представники США повідомили, що PDA розглядається до кінця цього тижня. Один американський чиновник сказав, що це, ймовірно, буде приблизно вдвічі меншим від останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, які становили близько 700 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ