Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США спільно з ЄС блокуватимуть третім країнам обхід санкцій проти рф

США та Європейський союз запроваджують нові заходи щодо припинення обходу санкцій проти рф третіми країнами та допомагатимуть подальшій інтеграції України в енергетичні ринки Європи.
Президент США Джо Байден та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це йдеться у спільній заяві президента США Джо Байдена і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

США та ЄС зайняли рішучу та єдину позицію щодо війни Росії проти України.

"Ми разом із широкою коаліцією партнерів запровадили швидкі та широкі санкції, які зменшують доходи Росії для фінансування війни та її ВПК. Путін думав, що він нас розділить, а ми єдині як ніколи. Ми разом непохитно підтримуємо Україну стільки, скільки буде потрібно", — йдеться у заяві.

Байден і фон дер Ляєн зазначили, що рік тому США та ЄК започаткували нове партнерство, щоб зменшити залежність Європи від російських енергоносіїв і США поставили в ЄС удвічі більше скрапленого газу, ніж було передбачала базова домовленість.

"Ми продовжуватимемо працювати разом над підвищенням енергетичної безпеки та стійкості в Європі. Ми також продовжуватимемо нашу тісну координацію для підтримки енергетичної безпеки України шляхом її подальшої інтеграції в енергетичні ринки Європи", — заявили політики.

У заяві також ідеться, що США та ЄС поглиблюють роботу над дотриманням санкцій і заходів контролю за експортом, а також роблять нові кроки щодо припинення обходу санкцій проти РФ третіми країнами.

"Сполучені Штати та Європейський Союз працюють над тим, щоб Україна мала необхідну безпекову, економічну та гуманітарну підтримку стільки, скільки це буде потрібно. Ми разом працювали над забезпеченням Збройних Сил України військовою технікою та навчанням, необхідним для захисту від російської агресії", — заявили Байден і фон дер Ляєн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ