Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США відправили до України перший транш енергообладнання

США відправили Україні першу частину енергетичного обладнання у рамках підтримки енергетичної інфраструктури країни на тлі посилення атак з боку Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на офіційних осіб США.

Перший транш — це енергетичне обладнання на суму близько 13 мільйонів доларів, сказав один із чиновників. Інше джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що цього тижня зі Сполучених Штатів вилетять ще два літаки з обладнанням. Обладнання вилетіло з військової бази США. Перший транш є частиною допомоги в розмірі 53 мільйонів доларів, оголошеної минулого місяця після того, як Україна заявила, що їй потрібні трансформатори та генератори, а також системи ППО.

Росія "навмисно намагається заморозити українців до смерті, коли ми вступаємо в зиму", заявив високопоставлений чиновник США.

“Наша стратегія наразі полягає насамперед у тому, щоб допомогти Україні захистити себе від цих навмисних атак на цивільну енергетичну інфраструктуру, оскільки це може стати гуманітарною катастрофою”, — додав він.

Заступник міністра енергетики США Девід Терк зустрівся з представниками нафтогазових компаній у четвер, 8 грудня, щоб обговорити шляхи підтримки енергетичної стійкості України, додає Reuters.

Нагадаємо, наприкінці листопада держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив президента Росії Володимира Путіна в тому, що той намагається розділити західну коаліцію та змусити її відмовитися від підтримки України. Зокрема, “заморозивши” українців і підвищуючи ціни на енергоносії в усьому світі. Блінкен додав, що така стратегія не спрацює.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ