Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

США виділять 135$ мільйонів для економічного відновлення України й Молдови

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділить135 мільйонів доларів на відновлення економіки України та Молдови.
Фото: CNN

Про це йдеться у пресрелізі USAID.

Окрім того, ще 18 мільйонів доларів спрямують на «підтримку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ у рф». Зазначається, що гроші будуть виділені із ліквідованого американсько-російського інвестиційного фонду (The US Russia Investment Fund, TUSRIF).

У повідомленні йдеться про те, що напад Кремля на український народ спустошив економіку України, яка цього року, як очікується, скоротиться більш ніж на 45%. На Молдову також серйозно вплинули наслідки війни, зокрема про це свідчить висока інфляція, яка призвела до зростання вартості життя. 

"Негайна підтримка приватного сектора в Україні та Молдові має вирішальне значення для зміцнення обох країн, коли вони захищаються від агресії путіна", – кажуть в організації й додають. Завдяки цим коштам партнерський фонд USAID зможе підтримувати стійкий приватний сектор, який створить робочі місця та допоможе відродити сільське господарство та виробничий сектор. Ця підтримка також допоможе Україні та Молдові продовжувати модернізувати та розвивати свої економіки та йти європейським шляхом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ