Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

США виділить 4 млн дол. на покращення захисту військових складів України

Як повідомили на Facebook-сторінці Посольства України у США, Америка планує виділити щонайменше 4 млн дол. на покращення захищеності військових складів на території України.
У Вашингтоні відбулося засідання Українсько-Американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю

У Вашингтоні відбулося засідання Українсько-Американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю. Цей захід, який проводиться двічі на рік, почергово у Києві та Вашингтоні, є важливим двостороннім форумом для обговорення взаємодії між державами у сфері міжнародної безпеки, запобігання розповсюдженню зброї масового знищення та засобів її доставки, контролю технологій, чинної санкційної політики у контексті протидії російській агресії.

Посол України в США Валерій Чалий, відкриваючи засідання, відзначив зростаючу довіру між двома країнами, в тому числі в чутливих сферах, та роль Робочої групи у поглибленні відносин стратегічного партнерства між двома державами.

За підсумками заходу т. в.о. Директора Департаменту міжнародної безпеки МЗС України Руслан Німчинський та Помічник Держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер у присутності Посла України в США Валерія Чалого підписали Меморандум про надання Сполученими Штатами допомоги Україні у сфері зберігання боєприпасів, яким передбачається виділення американською стороною щонайменше 4 млн дол. на покращення захищеності військових складів на території України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ