Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США виявили російський військовий корабель біля островів Аляски

Катер берегової охорони США, який здійснював звичайне патрулювання навколо Алеутських островів Аляски, виявив російський корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Екіпаж катера берегової охорони США Alex Haley виявив судно приблизно за 48 кілометрів на південний схід від перевалу Амукта у понеділок, йдеться в п'ятничній заяві берегової охорони.

Екіпаж вертольота з авіабази берегової охорони Kodiak також помітив судно.

Згідно із заявою, судно "здійснювало транзит у міжнародних водах, але все ще перебувало у виключній економічній зоні США", яка простягається на відстані 370 кілометрів від берегової лінії США.

Корабель берегової охорони не виходив на зв'язок з російським кораблем, але слідував за ним, коли той рухався на схід, йдеться в заяві.

"Ми супроводжували корабель, щоб забезпечити відсутність порушень інтересів США в морському середовищі навколо Аляски", - сказав у заяві командир есмінця Alex Haley капітан Стівен Болдовський.

Це вже не перший подібний випадок біля Аляски. У липні берегова охорона під час патрулювання помітила чотири китайські військові кораблі на північ від проходу Амчитка на Алеутських островах у міжнародних водах, але також у межах виключної економічної зони США, повідомили офіційні особи.

Пізніше того ж місяця російські і китайські бомбардувальники вперше разом злетіли з однієї бази на північному сході росії і пролетіли в міжнародному повітряному просторі біля узбережжя Аляски, що стало новим проявом розширення військового співробітництва між рф і КНДР, яке, за словами міністра оборони США Ллойда Остіна, викликає занепокоєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ