Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Стало відомо, коли оголосять вирок російському окупанту Шишимаріну

У понеділок, 23 травня суд має оголосити вирок у справі проти російського військового Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують у вбивстві цивільного на Сумщині.
фото - Укрінформ

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного із засідання у Солом'янському районному суді Києва, яке відбулося зранку 20 травня.

21-річний сержант Кантемирівської дивізії Московської області вже визнав свою провину. Він заявив, що вистрілити йому наказали.

Шишимарін в останньому слові попросив пробачення за те, що зробив. Він сказав, що не відмовляється від провини і готовий прийняти всі заходи, які будуть.

Адвокат Шишимаріна Віктор Овсянников просить виправдати підсудного. За його словами, той “формально виконував наказ вистрілити та сподівався, що не поцілить”.

“Що зробив Шишимарін? Він виконав наказ, хоч і злочинний наказ. Він вбив цивільну людину, проте шановний суд, з огляду на ті доказі які ми дослідили, на ті всі покази які надали свідки, сам Шишимарін, все ж таки я вважаю, що Шишимарін не винний у скоєнні того злочину, який йому інкримінується”, - сказав адвокат.

Він просить суддів звернути увагу на те, що Шишимарін “не відмовляється від того що зробив постріл, не відмовляється, що вбив людину”.

Прокурор Ярослав Ущапівський сказав, що Шишимарін усвідомлював наказ вбити людину і виконав його, три-чотири рази стріляючи з автомата.

“Чи міг він стріляти не так, а стріляти одиночними пострілами? Чи вийти з машини і забрати телефон? Він умисно вбив цивільного”, - сказав прокурор.

Сторона обвинувачення просить від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, Солом’янський райсуд Києва допитав російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна, який розповів, як вбив цивільного жителя Сумщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ