Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стало відомо коли продадуть "Приватбанк" та "Укргазбанк"

Через п'ять років частка держави в банківському секторі має скоротитися з нинішніх 55% до 24%. Це передбачає нова стратегія реформування держбанків, яку затвердив Кабмін.

Це передбачає нова стратегія реформування держбанків, яку затвердив Кабмін.

Зокрема, до 2022 року повністю планують продати "ПриватБанк" та "Укргазбанк". В "Ощадбанку" держава планує залишити собі 55%, а в "Укрексімбанку" – 80-100%.

"Уряд підтримав оновлену Стратегію держави в банківському секторі. Це надзвичайно важливий крок, який дозволить нам досягти стратегічної мети - реформи державних банків та зменшення частки держави в банківському секторі країни. Це є необхідним для пришвидшення економічного зростання, що неможливо без ефективної банківської сфери. Стратегія дозволить підвищити конкуренцію на банківському ринку, підтримати фінансову стабільність країни, відновити кредитування реального сектору економіки, підвищити доступність банківських послуг", - зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

В уряді сподіваються, що "ефективна реалізація Стратегії держави у банківському секторі зробить український банківський сектор прибутковим та більш привабливим для іноземних та українських інвесторів та приведе до поступової та прозорої приватизації державних банків".

Нагадаємо, держава в особі Міністерства фінансів є власником чотирьох банків – "ПриватБанку", "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та "Укргазбанку". Загалом, держава контролює 55% банківського сектору України.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ