Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Стало відомо склад збірної України на Ігри нескорених-2023

У столиці оголосили склад національної збірної Ігор нескорених, яка представить Україну на міжнародних змаганнях в Дюссельдорфі.

Наприкінці квітня відбувся всеукраїнський відбір Ігор нескорених, за результатами якого було відібрано національну збірну, яка візьме участь у міжнародних змаганнях, пише Укрінформ.

Як розповіли на церемонії оголошення, у відбіркових змаганнях брали участь близько 200 військових та ветеранів з різних регіонів України. Відбір відбувався відповідно до критеріїв, переданих Україні міжнародною фундацією The Invictus Games Foundation, за підсумками національного відбору, анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом.

Критерії оцінювання, які використовувалися, були наступні: ефективність спортивної реабілітації – 40%, рівень вмотивованості бійця брати участь у проєкті – 25%, спортивна етика – 25% та спортивний результат - 10%.

Головна тренерка збірної Ігор нескорених-2023, представник ГО «Повернись живим!» Олена Яновська зауважила, що планується провести три навчально-тренувальні збори. За її словами, на перших таких зборах кожен учасник зможе вибрати свій пріоритетний вид спорту.

"Наші тренери, наші спеціалісти допоможуть учасникам зосередитись саме на тому виді спорту, який буде для них максимально корисним, і в якому учасник зможе себе проявити з максимально якісної, спортивної сторони", - сказала Яновська.

Вона зазначила, що другий навчально-тренувальний збір буде ігровим для командних видів спорту, а третій збір планується провести за кордоном, і звідти команда вже поїде на змагання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ