Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стало відомо, які автомобільні дороги Львівщини ремонтуватимуть у 2019 році

Уряд затвердив Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у Львівській області та обсягів бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету.

За бюджетною програмою “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення” для доріг Львівської області передбачено 310 млн. грн. В рамках цієї бюджетної програми кошти будуть спрямовані на:

  • капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-25 Миколаїв - Городок - Жовква - Кам’янка-Бузька - Бібрка на ділянках км 0+000 - км 12+000, км 24+500 - км 34+000;
  • завершення робіт з реконструкції мостового переходу на автомобільній дорозі М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка (через м. Вінницю).
  • влаштування з’їзду з автомобільної дороги державного значення Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів на автомобільну дорогу державного значення М-06 Київ - Чоп для правоповоротного руху за напрямком Львів - Івано-Франківськ,
  • влаштування додаткових смуг руху на автомобільній дорозі М-06 Київ - Чоп на ділянці км 546+400 - км 553+017 (об’їзд м. Львів);
  • поточний середній ремонт виконають на окремих ділянках таких автомобільних доріг державного значення:
  • М-11 Львів — Шегині;
  • Н-13 Львів — Самбір — Ужгород;
  • Р-40 Рава-Руська — Яворів — Судова Вишня;
  • Т-14-15 Мостиська — Самбір — Борислав.

Відповідно до державної програми “Покращення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів - Тернопіль - Умань, Біла Церква - Одеса - Миколаїв - Херсон” заплановано влаштування з’їзду з автомобільної дороги державного значення М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська на автомобільну дорогу державного значення М-06 Київ - Чоп для правоповоротного руху за напрямком Львів - Чоп. Для реалізації зазначених робіт передбачено 11 млн. грн.

Також на Львівщині мають місце інвестиційні проекти. В межах інвестпроекту “Покращення стану автомобільних доріг загального користування Львівської області” у 2019 році продовжаться ремонтні роботи на автомобільних дорогах:

  • капітальний ремонт дороги М-11 Львів - Шегині у м. Городок;
  • капітальний ремонт дороги Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі на ділянці м. Пустомити - смт. Щирець;
  • реконструкція дороги Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі на ділянці смт. Щирець - с. В. Горожанка.

Крім цього, заплановано розпочати роботи з капітального ремонту на автомобільних дорогах Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі на ділянці км 38+200 - км 53+992 та Т-14-25 Миколаїв - Городок - Жовква - Кам’янка-Бузька - Бібрка на ділянці км 0+000 - км 12+000; км 24+500 - км 34+000, а також реконструкцію автодороги Т-14-25 Миколаїв - Городок - Жовква - Кам’янка-Бузька - Бібрка на ділянці км 34+000 - км 40+738.

Для реалізації інвестиційного проекту передбачено 500 млн.грн.

Загальний обсяг фінансування ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Львівської області на 2019 рік, відповідно до розпоряджень Уряду, становить 821 млн.грн.

Зазначимо, що на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області ремонтні роботи автомобільних доріг загального користування державного значення можуть виконуватись, окрім держбюджету, також за рахунок фінансування з обласного та місцевих бюджетів й митного експерименту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ