Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стали відомі фіналісти і ведучі Нацвідбору на Євробачення-2022

У понеділок, 24 січня, під час пресконференції у радіохабі Академії Суспільного мовлення оголосили список фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022.
фото ілюстративне

Про це інформує Суспільне.

Учасники фіналу:

  • Alina Pash "Тіні забутих предків"
  • Cloudless "All be alright"
  • Kalush Orchestra "Stefania"
  • Laud "Head Under Water"
  • Michael Soul "Demons"
  • Our Atlantic "Моя Любов"
  • Roxolana "GIRLZZZZ"
  • Wellboy "Nozzy Bossy"

"Стосовно складу учасників, я вважаю, що ми обрали дуже збалансований склад: як з точки зору музики, так і з потенціалу виконавців до телевізійного шоу. Буде, що подивитися, і буде що послухати. Вважаю, що цей баланс є хорошим результатом командної роботи нашого оргкомітету та партнерів з Friends Production. Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність – значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження", — розповів Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення.

За його словами, до лонглисту потрапили всі, "кого ми вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є нашою задачею мінімум": "Ми виступили під час Нацвідбору і продовжуємо виступати гарантом транспарентності і прозорості. Для нас важливо було донести цінності, місію і відкритість до конкурсу також до наших підрядників. Тому нам важливо було знайти спільну мову і нам вдалося це зробити. В принципі список Оргкомітету не дуже сильно відрізнявся від запропонованого нашим підрядником і ми дискутували найбільше тільки по одній позиції".

Також оголосили імена ведучих національного відбору на Євробачення-2022. Цьогоріч нацвідбір вестимуть Маша Єфросініна та Тимур Мірошниченко. Про це під час прямого ефіру оголосив Олексій Гончаренко, генеральний продюсер Friends Production.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ