Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Статуетка Венери з бивня мамонта віком 21 тис. років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Статуетка «Венери» з бивня мамонта віком 21 тис. років

На верхньопалеолітичній стоянці «Хотільове-2» в Брянській області знайшли статуетку «Венери» з бивня мамонта. Знахідка зроблена вченими Інституту археології РАН – повідомляє сайт «ХХ2 век»

Кроманьйонці населяли стоянку в Хотільове 21-24 тис. років тому. Археологи працюють на пам'ятці давно, і тут зроблено вже чимало цікавих знахідок. З цього приводу дав свій коментар керівник експедиції Костянтин Гаврилов, заступнику завідувача відділу археології кам'яного віку ІА РАН, кандидата історичних наук.

«Статуетка в Хотільове-2 була знайдена минулого літа, під час розкопок нового комплексу, відкритого в 2005 р. Для нього характерні значні скупчення кісток тварин, в основному – мамонта. Ми знайшли тут ями, велике скупчення кісткового вугілля, численні плями вохри. Сама статуетка зображає досить гладку жінку, але при цьому фігурка дуже витончена, завдяки своїм мініатюрним розмірам (близько 5 см в довжину) і подовженим пропорціям ніг. Крім того, треба зазначити хороший стан збереження фігурки і ясний археологічний контекст. Останнє важливо для реконструкції цього витвору».

 «У 2009 році на ділянці цього комплексу вже була знайдена подвійна жіноча фігурка. У минулому році нами були також виявлені фрагмент наконечника дротика з бивня, а також фрагмент лопатки з ребра мамонта. Сподіваємося, що знахідки продовжаться. Можна очікувати, що будуть виявлені як нові твори мистецтва, так і предмети озброєння, прикрашені орнаментом» - продовжив археолог.

Детальніше за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ