Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стратегію Львівщини актуалізують за підтримки USAID «ГОВЕРЛА»

Модернізована стратегія області стане базовим документом для розробки не лише обласних програм, а й підставою для реалізації масштабних пріоритетних проєктів періоду повоєнної відбудови, - інформує пресслужба Львівської ОВА.

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») надасть експертну допомогу Львівській області щодо актуалізації обласної стратегії у відповідності до урядової методології. 

Вчора провели онлайн презентацію відповідного проєкту з розробки 6 обласних стратегій (Львівщина одна з них) «Підтримка актуалізації стратегій розвитку шести регіонів України», що впроваджуватиме ГО «Волинський ресурсний центр» в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Нагадаємо, що Стратегію розвитку Львівської області на період 2021-2027 років затвердили рішенням сесії Львівської обласної ради від 24.12.2019 № 948.

«Зрозуміло, що після проведеної адміністративно-територіальної реформи, пандемії коронавірусу, а також з огляду на необхідність подолання наслідків повномасштабного вторгнення рф на територію України ця стратегія потребує актуалізації. У Львівщини відтепер нова стратегічна місія гуманітарного хабу та економічного тилу. Також не слід забувати, що сьогодні активно напрацьовуються зміни до Державної стратегії, активізуються євроінтеграційні процеси у зв’язку з набуттям Україною статусу кандидата на членство в ЄС», - зазначив директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда.

Він додав, що модернізована стратегія області стане базовим документом для розробки не лише обласних програм, а й підставою для реалізації масштабних пріоритетних проєктів періоду повоєнної відбудови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ