Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Стрийська "Скала" зосередиться виключно на розбудові клубної академії

Футбольний клуб "Скала" (Стрий) зосередиться тільки на розбудові власної клубної Академії футболу. Про це повідомив його президент Микола Кміть в офіційній заяві, розміщеній на сайті клубу.

Подаємо текст заяви повністю:

"18 червня я як президент ФК «Скала» Стрий мав тривалу розмову з президентом ПФЛ України Сергієм Макаровим на предмет корупції в українському футболі, в результаті чого мені стало зрозуміло, що найближчим часом зрушення в цьому плані під великим питанням. Всі учасники корупційних схем, договірних матчів, арбітражу і т.д. й надалі залишаються у футболі. Наші неодноразові заяви на цю тему – проігноровані і залишилися без відповіді. У такому розвитку подій я не бачу сенсу й надалі фінансувати професійний футбол і брати участь у змаганнях під егідою ПФЛ України. Окреме «дякую» хочу висловити й керівництву УПЛ, яке щороку отримує внески за участь і суддівство від клубів у розмірі 370 тисяч гривень, хоча й отримує значні кошти від УЄФА на розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні, і яке не включило нашу юніорську команду до числа представників чемпіонату України серед команд U-19 на найближчий сезон, проігнорувавши, тим самим, спортивний принцип, адже «Скала» закінчила сезон, що минув на 11-му місці серед 14 команд.

У зв`язку з цим ФК «Скала» зосередиться виключно на розвитку нашої клубної Академії  футболу і займатиметься підготовкою і вихованням юних талантів та братиме участь у змаганнях під егідою Дитячо-Юнацької Футбольної Ліги України. Цьогоріч, до речі, одразу три з чотирьох наших представників потрапили до фінальних турнірів у своїх вікових групах.

Звертаюся також до представників бізнесових кіл Стрия та району, можливо хтось з них має бажання працювати і утримувати професійну команду в сучасних умовах і вірить у світле майбутнє українського футболу і зможе плідно співпрацювати з керівництвом міста та району. Ми готові передати команду «Скала» для подальшої її участі в чемпіонаті України серед команд Другої ліги. Усіх охочих з цього приводу готовий вислухати наш Генеральний директор клубу Луіс Есмі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ