Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд продовжив арешт Штепи до 23 жовтня

Суд продовжив арешт екс-мера міста Слов’янська Нелі Штепи до 23 жовтня 2015 року. Про це сказали кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Суд продовжив запобіжний захід на 60 днів - до 23 жовтня. Нагадаю, що згідно з останніми змінами, внесеними до Кримінального процесуального кодексу України, за інкримінованими Штепі статтями може бути лише один запобіжний захід - у вигляді тримання під вартою", - повідомили у відомстві.

Співрозмовник агентства також повідомив, що під час судового засідання у вівторок було допитано останнього свідка з боку обвинувачення, а також трьох свідків захисту. Наступне засідання призначено на 28 вересня.

Як повідомлялося, Штепу заарештували 13 липня 2014 року.

Їй інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичного гурту або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині рішення суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, були вчинені на території м. Слов’янська (Донецька область), тобто не у рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську, і якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ ухвалив рішення про розгляд справи стосовно Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ