Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд у Грузії залишив під вартою затриманих українців

Суд у Грузії залишив під вартою екс-бійців батальйону «Донбас», затриманих у Тбілісі на початку грудня минулого року. Про це народний депутат від Самопомочі Єгор Соболєв.

За його словами, Тбіліський міський суд відхилив клопотання захисту про звільнення затриманих із попереднього ув’язнення, передає Громадське.

«Шістьох наших добровольців і волонтерів, як і їхнього грузинського побратима, залишили під арештом у Грузії», — повідомив Соболєв.

Депутат додав, що проведена після арешту експертиза не виявила відбитків пальців українців на зброї. 

«Стукаємося до місцевих правозахисників. Пояснюємо, що хлопців зробили заручниками нечесної політики», — повідомив Соболєв. 

Чергове засідання у справі призначене на 7 лютого.

Нагадаємо, що 2 грудня у Тбілісі затримали 6 українців та 1 грузина. Радник президента Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих був народний депутат Семен Семенченко. Сам депутат спростував, що був серед затриманих. Як повідомили грузинські ЗМІ, українців могли підозрювати в нібито підготовці диверсій під час протестів.

Згодом справу проти українців порушили за 3 та 6 частинами статті 236 Кримінального кодексу — протиправне придбання та носіння вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин групою осіб.

Згодом депутат Семен Семенченко назвав імена громадян України, затриманих у Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ