Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд у справі Саакашвілі перенесли на п’ятницю

Суд у справі щодо перетину кордону України Міхеілом Саакашвілі перенесли на 11:00 22 вересня, - ВВС Україна.

Сторона захисту попросила у Держприкордонслужби низку документів та службових інструкцій щодо роботи пункту пропуску в позаштатних ситуаціях.

Суддя задовольнив це клопотання.

Представники ДПСУ не змогли надати необхідні документи одразу і попросили час на їх опрацювання перед передачею суду.

Окрім того, сторони подали клопотання щодо виклику до суду низки свідків. Суддя задовольнив і це.

Їхній допит також відбудеться у п'ятницю.

Саакашвілі їде в Мостиська на суд

У понеділок Мостиський суд Львівської області почав розгляд справи щодо перетину кордону України Міхеілом Саакашвілі. Біля суду зібралися прикордонники, а також прибічники і противники екс-губернатора Одещини. Інтереси пана Саакашвілі захищає адвокат Маркіян Галабала.

Засідання суду вів лише один суддя.

До суду підійшло 40 прикордонників. Вони зазначили, що це - майже уся зміна пропускного пункту "Шегині", яка чергувала на кордоні під час незаконного перетину Міхеілом Саакашвілі кордону.

Після 15:00 до суду підійшли хлопці та чоловіки різного віку. Спочатку вони відмовлялися коментувати, хто вони такі. Але згодом розгорнули плакати з надписами: "Міша геть", "Саакашвілі повертайся у Грузію" та інші. У них виникли суперечки з прихильниками Міхеіла Саакашвілі.

До суду також приїхав депутат Юрій Дерев'янко, один з найближчих соратників Саакашвілі, який був разом з ним під час подій минулої неділі на кордоні.

До будівлі суду прийшли і поліцейські. За півгодини до анонсованого початку розгляду справи Саакашвілі їх було приблизно півсотні.

Після того, як Саакашвілі вдалося потрапити на територію країни, він анонсував тур по регіонах України, де збиратиме "вимоги людей". Раніше пан Саакашвілі заявляв, що планує приїхати у Київ 19 вересня.

Генеральний прокурор Юрій Луценко переконаний, що Міхеіл Саакашвілі не буде ані арештований, ані екстрадований з України після перетину ним кордону з Польщею минулої неділі.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ