Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суд в Бразилії зупиняє держфінансування Олімпіади в Ріо

В самий розпал літньої Олімпіади бразильська юстиція накладає заборону на перерахування коштів держбюджету на рахунки місцевого оргкомітету Ігор, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Федеральне бразильський уряд і місто Ріо-де-Жанейро планували перерахувати оргкомітету в перерахунку на європейську валюту 75 мільйонів євро. Ці кошти повинні були послужити гарантією проведення церемонії закриття Олімпіади 21 серпня, а також Паралімпійських ігор, запланованих з 7 по 18 вересня.

Бразильський суд вирішив, що плановані грошові вливання - це незаконне використання бюджетних коштів, і в терміновому порядку наклав заборону.

"Є підстави вважати, що при запланованих або вже здійснених транші бюджетних грошей не були дотримані необхідні принципи прозорості і звітності", - говориться в мотивувальній частині рішення суду.

І відзначається, що після перерахування грошей на рахунки оргкомітету у держави немає ніяких можливостей проконтролювати їх використання.

Саме тому суддя Марсія Марія Нуньєс дес Баррос заборонила уряду Бразилії і владі міста Ріо-де-Жанейро "які б то не було перерахування бюджетних коштів на рахунки оргкомітету".

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ