Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суперкубок УЄФА: Коноплянка забиває, але програє

Неймовірний за драматургією та результативністю матч Суперкубка УЄФА завершився перемогою «Барселони». Гол Євгена Коноплянки у ворота каталонців став для «Севільї» четвертим і перевів гру в овертайм, але на 115 хвилині Педро Родрігес таки вирвав трофей для своєї команди.
Фото - Getty Images

Іспанські журналісти мали рацію: Євген Коноплянка почав матч із лави запасних. Тренер «Севільї» Унаї Емері надав перевагу перевіреному бійцеві Вітоло. Втім, не виникало жодних сумнівів, що український вінгер таки з’явиться на полі за будь-якого результату.

Дебют Євгена у футболці іспанської команди стався на 68 хвилині, - він вийшов на поле, замінивши Рейєса. Його проходи по лівому флангу і фірмові зміщення в центр освіжили гру в атаці, а на 81 хвилині екс-дніпрянин ще й забив надважливий гол з передачі іншого новачка «Севільї» Чіро Іммобіле. Після удару Коноплянки рахунок став 4:4, і «Севілья» отримала шанс довершити фантастичний камбек перемогою.

Голів у підсумку команди забили дев’ять, і розпочали цю феєрію саме андалусійці: вже на третій хвилині «Севілья» отримала право на штрафний, який реалізував Банега, обігравши і стінку, і Тер Штегена.

Втім, раділи вони недовго: за якихось чотири хвилини штрафний заробив уже Суарес, а Ліонель Мессі блискуче пробив у верхній кут. А на 16 хвилині блаугранас уже вели в рахунку: знову Мессі і знову після штрафного. До перерви встиг забити ще й Рафінья, який на пару з Суаресом обіграли воротаря і захисників «Севільї».

Загалом перший тайм, який завершився з рахунком 3:1, пройшов за цілковитого домінування «Барселони»: пресинг і фірмові «мережива» передач не залишали шансів андалусійцям бодай зачепитися за м’яч.

Друга половина гри розпочалася з того ж, і гол Луїса Суареса, здавалося, остаточно відправив суперника у нокаут. На старті тайму безпомічна гра «Севільї» уже відверто дивувала: команда ж бо відома своїм характером і непоступливістю, й не раз створювала проблеми грандам з Прімери. Гол Рейєса на 57 хвилині, після якого рахунок став 4:2, виглядав не більше, ніж спробою зробити поразку не такою ганебною. Втім, у футбольного бога на пару з Унаї Емері були інші плани.

На 71 хвилині французький захисник «Барселони» Жеремі Матьє штовхнув у штрафному майданчику Вітоло, завадивши йому пробити по воротах. Арбітр вказав на позначку, а Гамейро реалізував пенальті без шансів для німецького голкіпера «Барси». Через чотири хвилини після виходу на поле Євгена Коноплянки рахунок став 4:3, і тепер уже каталонці зірвалися у хаотичність дій в обороні і непереконливість в атаці. Натомість в команди Унаї Емері заміни, які зробив тренер (Коноплянка замість Рейєса і Іммобіле замість Гамейро) суттєво пожвавили гру. Активність в атаці призвела до голу Коноплянки, який і зрівняв рахунок, завершивши таким чином неймовірний камбек андалусійців, які змогли відігратися після рахунку 4:1.

Доволі рівна гра в додаткові півгодини ігрового часу, втім, стала більш успішною для каталонців. Цього разу спрацювала заміна Луїса Енріке: Педро, який вийшов замість Маскерано, добив після удару Мессі зі штрафного на 115 хвилині, коли глядачі уже підсвідомо налаштувалися на серію пенальті. Цілком можливо, що цей гол став останнім для Родрігеса у футболці «Барселони», адже новини про його перехід чи то в «Манчестер Сіті», чи у  «Манчестер Юнайтед» стають все переконливішими.

На відміну від Євгена Коноплянки, який учора забив перший гол за свій новий клуб і відразу ж «Барселоні» ще й у матчі, де його команда завдяки йому отримала реальний шанс здобути перший у сезоні трофей. Євген кілька разів загострював гру в атаці, ледь не відзначився вдруге і навіть спромігся зупинити ривок через центр самого Ліонеля Мессі. Про кращий дебют годі й мріяти. Втім, коли камера трансляції «зловила» обличчя гравців «Севільї» після нагородження «сріблом», саме Коноплянка виглядав найбільш засмученим через поразку.

«Мені приснилося, що наша команда піднімає кубок», - сказав українець у післяматчевому інтерв’ю. Немає сумнівів, що сон виявиться віщим, адже його іспанська історія лише розпочинається. 

Суперкубок УЄФА-2015. «Барселона» - «Севілья» - 5:4 (3:1).

Тбілісі, Грузія. Стадіон «Динамо-Арена імені Бориса Пайчадзе», 11 серпня 2015р.

Голи: Мессі, 7, 16, Рафінья, 44, Суарес, 52, Педро, 115 - Банега, 3, Рейєс, 57, Гамейро, 72, пенальті, Коноплянка, 81.

«Барселона»: тер Штеген - Дані Алвес, Піке, Маскерано (Педро, 90 + 4), Матьє - Іньєста (Роберто, 63), Бускетс, Ракітіч - Мессі, Суарес, Рафінья (Бартра, 78)

«Севілья»: Бету - Коке, Рамі, Крихов'як, Тремулінас - Іборра (Маріано, 80), Крон-Делі - Рейєс (Коноплянка, 68), Банега, Вітоло - Гамейро (Іммобіле, 80).

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ