Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суперники просять присудити Кубок Південної Америки загиблій команді

Колумбійський футбольний клуб "Атлетико Насьональ" попросив присудити Кубок Південної Америки бразильській команді "Шапекоенсе", чиї гравці загинули у авіакатастрофі у ніч на вівторок, - BBC Україна.

Перший матч фіналу Кубка Південної Америки мав відбутися 30 листопада в колумбійському місті Медельїн, куди і летів бразильський клуб.

Організатори турніру поки не вирішили, з ким тепер "Атлетико" гратиме в фіналі, й чи відбудеться він взагалі.

Уряд Бразилії оголосив триденну жалобу за жертвами аварії пасажирського літака BAE Avro, який розбився на північному заході Колумбії.

На борту лайнера, що виконував чартерний рейс з Сан-Паулу, перебували футболісти "Шапекоенсе", а також персонал клубу та журналісти - загалом 81 людина, включно з екіпажем.

Лише шістьом особам вдалося вціліти.

Ймовірна причина трагедії - проблеми з електромережею.

Незабаром після катастрофи ЗМІ опублікували список тих, хто пережив катастрофу. Однак вже за кілька годин клуб "Шапекоенсе" повідомив, що один з уцілілих - голкіпер команди Маркос Данило Паділья - помер в лікарні.

За останніми даними, іншому вцілілому - голкіперу Джексону Фольману - ампутували ногу.

Місцеві ЗМІ також повідомляють, що захисник Алан Рушель може бути паралізований нижче пояса через серйозну травму хребта.

Заснований у 1973 році клуб "Шапекоенсе" вперше вийшов до бразильського елітного дивізіону лише у 2014 році.

Минулого тижня клуб став першою за три роки бразильською командою, яка дійшла до фіналу Кубка Південної Америки (аналог Ліги Європи).

Медіа також повідомляють, що інші бразильські клуби висловили готовність надати "Шапекоенсе" своїх футболістів у безкоштовну оренду.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ