Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Суровікін знав про плани щодо заколоту від Пригожина - ЗМІ

Заступник командувача російської армії Сергій Суровікін заздалегідь знав про плани власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина почати заколот у Росії.

Про це пише The New York Times, посилаючись на американських посадовців, ознайомлених із розвідданими.

Наразі у Сполучених Штатах намагаються дізнатися, чи допомагав генерал Суровікін влаштувати заколот. За словами американських посадовців, є ознаки того, що інші російські генерали теж могли підтримати ідею Пригожина силою змінити керівництво Міноборони РФ.

Нинішні та колишні американські посадовці заявили, що Євген Пригожин не почав би заколот, якби не вірив, що високопосадовці армії РФ підтримають його. Тепер президент РФ Путін має вирішити, чи вірить він у допомогу Суровікіна Пригожину, і як на це реагувати.

Наразі генерал Сергій Суровікін є заступником командувача російських військ в Україні. Якщо Путін знайде докази того, що він підтримував заколот, у нього не буде іншого вибору, як усунути його від командування, кажуть американські посадовці та аналітики.

Хоча після початку бунту Суровікін виступив проти й закликав російську армію в Україні залишатися на своїх позиціях і не приєднуватися до повстання.

Експосадовець США назвав це повідомлення схожим на "відео із заручниками". За його словами, мова тіла Суровікіна свідчила про те, що йому незручно засуджувати колишнього союзника, який поділяє його погляди на російське військове керівництво.

Водночас американські високопосадовці припускають, що союз між Сергієм Суровікіним і Євгеном Пригожиним міг би пояснити, чому Пригожин досі живий, попри захоплення Ростова-на-Дону й озброєний марш на Москву.

У США зацікавлені у підриві авторитету генерала Суровікіна. Американські чиновники вважають його більш компетентним і безжальним за інших членів російського командування. У Вашингтоні впевнені, що його усунення принесе користь Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ