Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівський поліцейський не піддався на спокусливу пропозицію російського сутенера

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України отримали звернення окремих керівників підрозділів поліції Львова та Кременчука про пропозиції їм хабарів. За уникнення кримінальної відповідальності львівському поліцейському запропонували автомобіль, а за непритягнення до адміністративної відповідальності – його полтавському колезі пообіцяли 10 тисяч гривень. За пропозицію неправомірної вигоди обох зловмисників затримано, повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ надійшов рапорт від начальника Управління по боротьбі з торгівлею людьми поліції Львівської області. 35-річний підполковник поліції повідомив, що до нього звернувся мешканець Львова, уродженець Російської Федерації. Стосовно нього місцевою поліцією було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Чоловік висловив правоохоронцю пропозицію: закриття кримінального провадження в обмін на ключі від автомобіля, ринкова вартість якого – 300 тисяч гривень. 

За інформацією внутрішньої безпеки Львівською місцевою прокуратурою №2 було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України. У ході розслідування правоохоронці задокументували протиправну діяльність хабародавця.

34-річний росіянин прийшов до посадовця львівської поліції з «подарунком», який припаркував під вікнами адміністративної будівлі поліції. На місці події його затримали працівники Львівського управління внутрішньої безпеки НПУ та місцевої прокуратури №2. Автомобіль вилучено в якості речового доказу, а самого зловмисника – затримано в порядку ст.208 КПК України.

Фігурантові підкупу слідчими Львівської місцевої прокуратури вже оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На Полтавщині відкупитися від адміністративного покарання намагався водій, якого співробітники поліції зупинили у стані сп’яніння за кермом авто. На порушника патрульні склали протокол за ст.130 КУпАП та вилучили у нього водійське посвідчення. 

Згодом мешканець міста Горішні Плавні намагався передати 10 тисяч гривень начальникові сектору реагування патрульної поліції Кременчуцького ВП поліції Полтавської області та заступникові начальника одного з відділів цього ж підрозділу поліції. Гроші призначалися за «вирішення питання» на свою користь. Проте капітан поліції доповів про наміри 34-річного чоловіка своєму керівництву та повідомив до Полтавського управління ДВБ НПУ.

За зібраними внутрішньою безпекою поліції матеріалами слідчим управлінням ГУНП у Полтавській області було розпочато кримінальне провадження за фактом спроби підкупу службової особи.

Спільними діями оперативників УДВБ НПУ, слідчих полтавської поліції, за процесуального керівництва прокуратури області, хабародавця затримали відразу після передачі ним 5 тисяч гривень керівнику СРПП Кременчука. Наразі вирішується питання щодо оголошення полтавчанину підозри та затримання його в порядку ст.208 КПК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ