Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Світові мандрівки казок письменниці зі Львова Лесі Кічури

Американські штати Огайо та Коннектикут, Мадрид (Іспанія), Помпеї (Італія) – місця, в які уже наступного тижня полетять книжкові бандерольки із українськими казками від знаної львівської авторки Лесі Кічури.

Тексти цієї письменниці з Львівщини вже давно заполонили серця маленьких читайликів з усієї України і не тільки. Щойно в соцмережах з’являється інформація про вихід нової книги, її читачі активно замовляють збірку і отримують її відразу з друкарні.

Цього разу на черзі 7-ма збірка «Добрі мамині казки. Найкращі». Чого очікувати читачам від неї ми запитали у казкарки.

Днями ваші читачі вже отримають нову збірку. Чим вона їх здивує?

Насамперед розміром, кількістю сторінок та кольором. Його там дуже й дуже багато! Направду це найтовстіша наша збірка, адже має 132 сторінки, 22 казки і 40 розмальовок – тож погодьтеся, у ній буде багато цікавинок. Крім того, я дуже тішуся, що ми мали змогу дати цупкішу обкладинку і зробити прошиття сторінок – тож книгу буде зручно розгорнути на будь-якій сторінці для читання-малювання, а це для діток дуже важливо.

Найкращі – це вибрані тексти з попередніх книг?

Маєте рацію. Річ у тім, що тиражі 3-х наших книг: Добрі мамині казки» (2017), «Добрі мамині казки. Мандри» (2018) та «Добрі мамині казки. Улюблені» (2019) закінчилися. А ці збірки містили історії, що вже полюбилися нашим читачам. Коли ми приїжджаємо на авторські читання-зустрічі, їх дуже просять вчителі 1-2 класів. До того ж за цей час виросли нові дітки, які б дуже хотіли зазнайомитися з нашими казками. Саме для цього ми й уклали збірку вибраних казок. Є ще одна причина, заради чого я здійснила цей проєкт. Ілюстраторкою книг, яких уже немає, була відома київська художниця Катерина Іванова. Її малюнки просто неймовірні. Тож маючи готові ілюстрації та тексти гріх було не скористатися нагодою, аби потішити маленьких діток чудової збіркою. Вона вдалася нам дуже ошатною та барвистою!

Ви перебуваєте у 3-й декретній відпустці і активно займаєтеся творчістю, маєте секрети письменницького тайм-менеджменту?

Делегування обов’язків – то святе! Без цього просто ніяк у жодному із творчих проектів! Щаслива мама – щаслива дитина. Тому я радію, що погуляти з малям може тато, або братик із сестричкою, а мама тим часом напише нову казку до чергової збірки. Лише чітке планування дня дасть позитивний результат, інакше просто загрузаєш у пелюшках та дитячих справах.

Ваші казки часто мандрують за моря-океани. Як склалося цього разу?

Мандрівки моїх казок – неначе моє друге життя! Я тішуся, що частинка мого серця і моєї любові летить так далеко, до українців, що живуть у різних куточках світу. Уже з понеділка ми будемо знову відсилати наші книжкові посилки із книгами для українських недільних шкіл та садочків до Америки (штати Огайо та Коннектикут), Мадриду (Іспанія), Помпею (Італія). Восени надсилали пакунок з книжками до країни Чилі, м. Сантьяго. І вчора знову сконтактувалася з цими читачами – вони готові зробити чергове замовлення нової книги.

Якими є ваші відчуття, коли пакуєте книги закордон?

Писати казки – це творити світи з ілюзій, мрій та фантазій, а відсилати їх так далеко – це наче подумки мандрувати з ними усіма тими чарівними місцями! Дуже мрію, що колись прийде час і я зможу подорожувати разом зі своїми казками по всьому світу.

Нещодавно ви відсвяткували перший день народження свого малюка, як минули ці 365 днів?

Мій третій декрет – немов політ на нову орбіту! Стільки емоцій та відкриттів у мене давно не було! Це найкращий і найбагатший час мого материнства! Я позбулася всіх своїх занять та проєктів, і залишила лише казки, бо вони приносять мені неймовірне задоволення. Зосередилася лише на казкописанні та малюкові. Зараз ми презентували 7-му книгу казок, а вже до Миколая готуємо для дітей неймовірний дарунок – 8-му книгу нових, щойно написаних текстів! Тож моя декретна відпустка насправді дуже творча та натхненна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ