Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сигарети до Польщі вже возять літаками

Спільними зусиллями правоохоронців України та Республіки Польща вдалось ліквідувати міжнародний транскордонний канал незаконного переміщення з України до Польщі товарів, в тому числі тютюнових виробів, з використанням літака «Ан-2». Повідомила прес-служба Державної прикордонної служби.

Загалом за результатами проведених спільних слідчих та розшукових дій на території України та Республіки Польща оперативниками Північного регіонального управління, співробітниками СБ України в Рівненській області та польськими колегами встановлено ряд причетних осіб з числа громадян України та Польщі, задокументовано факт організації останніми каналу протиправної діяльності, сплановано та проведено спільні дії по його ліквідації.

В рамках досудового розслідування за ст. 334 Кримінального кодексу України, офіцерами оперативно-розшукового підрозділу Держприкордонслужби спільно зі співробітниками СБУ проведено низку обшуків помешкань фігурантів кримінального провадження у Волинській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Під час обшуків вилучено ряд предметів та документів, зокрема топографічні карти з нанесеними маршрутами, плани-схеми польотів, радіостанції, документація на літак, й інші предмети, що вказують на причетність п’ятьох фігурантів кримінального провадження до вчинення протиправних дій.

Крім того, за силової підтримки спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор» на закинутій злітно-посадковій смузі поблизу одного з сіл Рівненської області затримано літак «Ан-2», проведено його обшук та вилучено як речовий доказ.

Наразі фігурантам кримінального провадження, один з яких залучався до  пілотування «Ан-2», оголошені підозри у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 28, ст. 334 ККУ (порушення правил міжнародних польотів, вчинення злочину у складі організованої злочинної групи). Також слідчим завершено досудове розслідування, складено обвинувальний акт та разом з матеріалами кримінального провадження направлено до Рівненського міського суду. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ