Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили оборони готувались до російського наступу під Авдіївкою — ISW

Українські військові, найімовірніше, знали про намір російського військового командування розпочати масштабний наступ під Авдіївкою та заздалегідь до нього підготувалися.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Декілька російських військових блогерів заявили, що українські міни уповільнюють просування російських військ біля Авдіївки, що вказує на попередню підготовку української сторони до атаки", — йдеться у повідомленні.

При цьому представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Андрій Юсов аналогічним чином повідомив 12 жовтня, що українські сили знали про російський напад під Авдіївкою та готувалися до нього, а російські сили не сформували достатні резерви для наступу по всій лінії фронту, а лише на певних його ділянках, зазначають аналітики.

Водночас російський інформаційний простір, як і раніше, розділений з приводу перспектив російських успіхів під Авдіївкою та поточних військових спроможностей України, зауважує ISW. Зокрема, геолоковані кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що російські війська трохи просунулися на північ від Авдіївки поблизу звалища. Додаткові геолоковані кадри, опубліковані 14 жовтня, показують, що російські війська також просунулися на південь від Авдіївки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ