Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили Оборони відбили понад 100 ворожих атак: зведення Генштабу

Окупанти зосередились на наступальних операціях на п'ятьох напрямках. Продовжують безуспішні наступальні дії зокрема в районах Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Про це інформують у ранковому зведенні Генштабу за 8 березня. 

Як відомо, минулої доби Сили оборони відбили понад 100 атак окупантів на цих напрямках. Окупанти завдали 24 авіаційних та один ракетний удар. Зокрема, під час авіаударів, військові РФ використали один БпЛА типу “Шахед-136”, проте його збили. Також окупанти здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація по напрямках

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін.

Формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Водночас вони продовжують утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України. Протягом минулої доби військо РФ здійснило мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Сеньківка і Карповичі Чернігівської області; Старікове, Білопілля, Голишівське, Павлівка, Волфине і Грабовське — Сумської та районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них — Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Зелене, Устинівка, Анискине, Шев’яківка, Дворічна та Западне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках військові РФ вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Білогорівка, Спірне, Виїмка, Невське та Федорівка. Здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва — Луганської та Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку окупанти, попри значні втрати, і далі штурмують місто Бахмут. Також вели безуспішний наступ у районах населених пунктів Берхівка, Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Кліщіївка. За минулу добу лише біля Оріхово-Василівки військо РФ здійснило понад 30 безуспішних атак. Обстріляло з артилерії райони населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни безуспішно наступали в напрямку населених пунктів Олександропіль, Кам’янка, Сєверне, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Лише біля Мар’їнки військові РФ здійснили більш як 20 атак. Обстрілів окупантів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках військо РФ веде оборону. Обстріляло райони понад 30 населених пунктів неподалік лінії зіткнення, зокрема, Ольгівське, Затишшя, Чарівне, Павлівку, Приморське Запорізької області, а також Качкарівку, Милове, Зміївку, Іванівку, Херсон та Інженерне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ