Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Таксі у комендантську годину: у Львові та області стартує пілотний проєкт

До кінця цього тижня у Львові та області зреалізують проєкт з виклику таксі у комендантську годину.

Пілотний проєкт з транспортного перевезення пасажирів у нічний час, тобто під час комендантської години, планують зреалізувати вже до кінця цього тижня. Він передбачатиме можливість для мешканців Львова та Львівської області викликати таксі через сервіси Bolt та Uklon. Про це детальніше розповів керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень під час брифінгу.

“Для перебування під час комендантської години на вулицях міста Львова потрібна перепустка. З урахуванням спільного наказу обласного ТЦК та Львівської ОВА у Львівській області діє комендатура, яка надає відповідні перепустки. відповідно, персональна відповідальність і людей, і водіїв, як і осіб, які користуються безпосередньо цими транспортними послугами, так і тими особами, які надають ці транспортні послуги, – це персональна відповідальність за наявність перепустки”, - розповів Тарас Грень.

Також наявною є персональна відповідальність водії та осіб, які замовлятимуть таксі, за наявність військово-облікових документів, відстрочки тощо. Питання мобілізаційних правовідносин по відстрочці – це також особиста відповідальність громадян, які  перебувають у комендантську годину на вулицях Львова. 

Замовити таксі громадяни зможуть через Bolt та Uklon, які, за словами Тараса Греня, забезпечують можливість мобільних сервісів, а також гарантують безпекові умови.

Перший заступник міського голови Андрій Москаленко відзначив, що у проміжок з 12 години ночі до 5 ранку до Львова прибуває близько 20-30 поїздів. Це саме одна з головних груп людей, яка потребує транспортних послуг під час комендантської години.

"Цього тижня цей сервіс максимально публічний, зрозумілий, доступний буде запущено. І це один з тих кроків, які необхідні для підвищення прозорості, якості, доступності перевезень, і ще раз зверну увагу, з необхідним дотриманням усіх процедур, яких вимагає комендантська година", - додав Андрій Москаленко.

Тарас Грень також пояснив, що є питання крайньої необхідності перебування людини на вулиці та транспортному засобі під час комендантської години. "Завжди є питання здорового глузду. І тоді коли безпосередньо особа вимушена у нічний час користуватися послугами таксі, очевидно, що до неї запитань не буде. У першу чергу водії, які користуються відповідними сервісами, повинні мати з собою відповідні документи: ті, що стосуються процесу мобілізації, і ті, що стосуються процесу перебування під час комендантської години на вулицях", - наголосив Тарас Грень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ